sista dagen...

på minisemestern idag, imorgon är det dags för jobb igen. Skönt med tredagarsvecka!
Vi har varit ute med kanoten i Dalälven idag jag och Henke, ja åkt kanot inte paddlat kanot, vi har ju liksom motor på...
Vi åkte till gamleviken där vi har en gammal stuga efter farfar, mycket risig tyvärr men det kanske går att fixa till lite iallafall. Det är lite krångligt att ta sig dit så det är inte det lättaste att hålla efter skicket på den...
Det blir mest några turer dit med skoter ibland för kusinerna och någon gång har vi promenerat dit över skogen.
 
Det är synd att det inte är finare, då det ligger precis vid vattnet och en brygga tillhör också. Vore kul om det gick att fixa till så pass att man kunde vara där inne, kanske tända en brasa i spisen.
Nu åker man bara dit, går in och skriver på en lapp att man varit där, sen sitter man ute och äter om man har något med sig...


Well, well, det var lite av dagen det... Just ja vi fick en kopp kaffe hos bästa mamsen också innan vi åkte hemåt igen. Tack för det!!
Nu är jag nymotionerad, nyäten och nyduschad, så nu ska jag med gott samvete krypa ner i sängen och glo på film!
 
God natt mina fina vänner (och eventuella ovänner)
Kram

Bra måndag

Det blev en roadtrip till Morgongåva och lite shopping på Karlssons...en fleecejacka, ett par mjukisbyxor, hundbajspåsar, sopsäckar, en ljudbok och en ny sockerkaksform. Vi har lika gärna kunnat åka till Ö&B, det hade väl varit billigare, men inte lika roligt!
Vi gillar ju att ut och åka lite... Stannade till i Gysinge på väg ner och tittade lite på forsarna och blev myggbiten förstås!
Hemvägen tog vi över Runhällen, By, Bärrek och Österfärnebo, naturligtvis stannade vi i Bärrek (av alla ställen) och rastade Ola...och blev myggbiten!!
 
Nu på kvällskvisten har jag varit ute och joggat lite i Järboskogarna och nu är det pizzabak a'la Henke (med visst humör)... och jag ska göra pizzasallad.
 
 
Hoppas ni haft en lika bra måndag!
 
Kramar
 
 

måndagmorgon

och sovmorgon!! Skönt med liten minisemester, eller rättare sagt kanske långhelg. Henke har semester hela veckan, men jag tog måndag och tisdag bara...
Det känns lite höstigt ute idag på nåt sätt...vi ska göra en liten roadtrip, få se var vi hamnar!
Dags att försöka få upp kärleken ur sängen för att inmundiga lite frulle!
Återkommer med rapport

Kram

Det gäller att hålla skinnet spänt!

Känns som man bara har ätit dom sista dagarna, fullt långt upp i bröstkorgen!
I Fredags var vi ut och käkade med familjen på Church Street Saloon för att fira födelsedagsbarnen. Fredrik som ju fyllde i onsdags och mamma som fyller år idag.
Det är ju så jäkla god mat där...nackdelen är att man ofta får vänta länge på att få ett bord då man inte får boka... men, men det blir värt det när maten väl kommer in.
Här är min mat, breast of chicken:
 
så här ser menyn ut:
Man får alltid några jordnötter slängda på bordet medan man väntar på maten
 
 
Från church street gick vi vidare till O´Leary's och tog en öl till och träffade Tessan en liten stund. Lyssnade på Tessans man Johnny som spelade med sitt band Party Pistolerna.
 
Idag åkte vi hoj ut till Hedesunda och fick god smörgåstårta hos mamsen och kaffe med tobleronetårta efteråt. Så okej...kanske inte lika mycket som man åt igår, men nära på...
Just ja...höll på att glömma! Åt chips, choklad och sura bilar ikväll när vi tittade på film.
Ja, ja vem vill bli rynkig?? Det gäller ju att hålla skinnet spänt!
 
Tjockiskramar!
 
 

Födelsedagar idag!

Idag fick Ola vara med Henke på jobbet, är så tacksam för det! Där är han under uppsikt hela tiden hos "Andersson" aka lekfarbror´n :) Han är fortfarande trött, men nu kan det ju också bero på medecinen han äter. Inte lika öm i eksemen iallafall tack och lov!
Tur var att han kunde vara där idag då jag har jobbat ensam på kontoret, de andra är på verksamhetsplanering. Så dagen har varit rätt hektisk, men den har gått väldigt fort!
 
Idag fyller både älskade lillebror Fredrik år och finaste faster Britt-Marie!
Fredrik ville inte bli firad idag då han jobbar så sent, så vi "tar" honom på fredag!
Britt-Marie är vi nyss hemkommen ifrån, där bjöds på ÅTTA!! sorters kakor och tårta på det... Jag valde noga ut 3st olika kakor och hoppade över tårtan... Mycket gott!!
Roligt att träffa släkten också, även om vi bara gjorde en snabbvisit... 
Jag träffade till och med kusin Lotta, henne har jag inte träffat på flera år, känns som att vi bara träffas på begravningar nu för tiden. Vi måste ändra på det!
Saknar min Lotta rätt mycket mellan varven...
Jag är ju liksom gudmor till hennes son Emil, men jag är nog den sämsta gudmodern man kan ha... Jag hade ingen aningom hur gammal han är ens...gissade fel på sisådär 3år!!
 
Just ja, inte att förglömma! En av mina fina kollegor ringde ikväll och undrade hur dagen varit och hur Ola mådde! Tack Tessan för din omtanke!!
Tack till min andra fina kollega Gunilla för DIN omtanke idag!
Ni är BÄST!!
Naturligtvis TACK till alla andra kollegor som från chefens högtalartelefon ringde och hälsade på mig 2minuter i fyra!!
 
Imorgon är det torsdag...sen är det typ helg igen! Åh förhoppningsvis får jag långhelg om min käre chef beviljar mig ledigt måndag och tisdag. Tycker jag är värd det efter den här arbetsdagen! Henke har nämligen semester nästa vecka, så jag tänkte jag kunde få några dagar ihop med honom.
 
Hoppas ni haft en fin dag!
Kärlek till er ♥
 
 
 
 

VAH

Igår var verkligen ingen rolig dag, usch vad jag lider med stackars Ola, han hade så fruktansvärt ont av fukteksemet. Han har inte kunnat ligga ner och sova, han har suttit och nickat, nästan ramlat omkull för att han var så trött.
Ringde vetrinären direkt på morgonen och fick en tid kl 18.15 på kvällen. Så vi fick hjälp att raka honom så det går att hålla såren rena och torra.
Trots lugnande så han nästan sov, sparkade han och försökte komma undan rakapparaten.
Det är så jobbigt att se djur ha så ont och lida så, man kan ju inte förklara att det kommer att bli bättre. Inte heller att man gör allt det där för att det ska bli bra!
Som Henke sa igår när vi väntade på att Ola skulle vakna till, man känner sig verkligen som en dålig matte/husse när man ser hunden så där!
Eksemet var mer spridet än vad vi trott också, under all päls!
Men i natt har han iallafall sovit, trots tratt...och nu har jag gjort rent såren och smörjt honom med salva som det är både kortison och antibiotika i. Det gick riktigt bra tack och lov. Har tagit av honom tratten en stund nu så han kan få komma åt och tvätta sig lite...
Jag har tagit en obetald semester dag idag för att kunna vara hemma med "vård av hund". Jag menar, folk är ju hemma hela tiden och VABbar (vård av barn)...skillnaden är bara att jag får inte betalt för det...
 
 
Jag hoppas innerligt att det onda snart går över och att det börjar läka fort!
Nu vågar vi inte låta honom bada nå mer innan det blivit lite torrare i luften, sen hoppas jag att det ska räcka med att man torkar honom ordentligt när han blivit blöt.
Vem vill ta ifrån en labrador att bada?? Det är ju deras stora passion här i livet!
 
Nej, usch det här vill vi inte vara med om fler gånger! Jag som haft så många labbar under åren har varit förskonad från sånt här tack och lov. Kommer ihåg att gamla Berra fick det en gång under sin livstid, men det fick vi bukt på själva.
Nåväl, ännu en erfarenhet rikare!
Hjälp oss nu att hålla tummarna för att bästa Ola blir bra FORT
 
Kram

Pengar in och pengar ut...

Så blev det söndagkväll igen, dax att ladda för jobb imorgon!
Helgen har varit bra som vanligt får man väl säga... förrutom att det är väldigt synd om Ola nu! Ska ringa veterinären imorgonbitti, är nog tyvärr ett måste att få honom sövd och rakad. Han är inte pigg alls nu! Jag hoppas att vi kan få en akuttid imorgon, inte roligt att se en annars så pigg och glad hund så trött och hängig.
 
Idag har vi ju haft vår flyttloppis, det gick över förväntan bra så det känns jättekul! Vi får nog ha en till snart, för vi har fortfarande massor kvar...
Så pengarna som kom in från loppis går nog till veterinärkostnader.
 
En av mina trognaste bloggläsare (faster Britt-Marie) och Hans kom förbi en sväng också och shoppade! Tack för titten jag blev jätteglad! Vi  lovar att komma ut och hälsa på snart!
 
Direkt efter loppis satte vi oss i bilen och åkte ner till Norberg för att Henke skulle byta motorcykel...har ni hört det förrut?
Han saknade att kunna köra på bakhjulet för mycket, så det var ett måste... den afrikanska tvillingen orkade inte riktigt det, den var lite för tung. Så nu har han en Yamaha TT 600 att "spruta grus" med och åka på bakhjulet.
 
 
Nu har jag och Ola precis kommit hem efter en tur i skogen, så det är dags att ta en dusch och snart krypa ner i sängen.
 
Kram till er!

Stackars Ola!

Stackars Ola har fått fukteksem, det gör ont och är irriterat, det fuktar sig hela tiden så det är svårt att hålla det torrt. Har försökt klippa pälsen runt där eksemet är men eftersom han är så irriterad och öm så är det svårt för honom att ligga stilla. Usch det är synd om lilla Olan nu!
Det bröt ut efter att han badade i torsdags, sen är det ju så fuktigt i luften nu också, men jag hoppas att vi ska få bukt på det så snart som möjligt. Mycket zinkpasta går det åt nu!
 
Vi var ut till mamma en sväng idag och hälsade på, jag och Ola i bil och Henke tog hojen och letade sig dit på grusvägar.
Gott fika fick vi förstås och grabbarna lekte så bra ihop på gräsmattan:
 
Imorgon ska vi ju ha loppis här hemma, men några har redan tjuvstartat...
Tidigare i veckan var Marlene hit och köpte vår gungstol och idag satt vi ut trottoarprataren för att folk ska hinna se den till imorgon.
Men det kom några ändå idag, trots att det står söndag på skylten, det gick ju bra det också. Hoppas nu att det kommer några hit imorgon iallafall.
 
Kram
 

Hårfix

Torsdagkväll... veckorna går så himla fort, nu är det snart helg igen! Inte blivit nåt bloggat i veckan, har varit så trött på kvällarna efter jobbet.
Idag har jag haft Malin på besök på jobbet, hon kom och lunchade med mig. Sen var hon så snäll så hon tog Ola med sig, så dom tog en promenad, åkte och badade sen hem och väntade på mig och Henke.
Tack hjärtat för hjälpen med Olabandola! ♥
 
Jag fick hjälpa Malin att sätta om löshåret ikväll, snart är man ju värsta hårexperten! Men fy f-n va ont det måste göra, det där skulle jag aldrig utsätta mig för, jag som är så håröm!
 
 
På söndag ska vi ha lite loppis här hemma, få se om det kommer någon, så välkomna att komma hit mellan 11-15 på söndag den 19 augusti!
Måste rensa lite inför eventuell flytt...
 
Blev inte längre än så här idag.
 
Kram

En kanon helg!

Har verkligen haft en härlig helg den här veckan! Gick upp i ottan på lördagen för att åka ut med Ola till mormor och morfar. Sen fort hem igen för att byta om och sätta oss på motorcyklarna och möta upp familjen och Rickard och Crille Svedin. Vi åkte upp till Dala Järna för att titta på flygfesten som anordnas där var 3e sommar, vi var även där 2009.
Vi blev alltså totalt 7motorcyklar och 1 spider:
Det är jättemysigt att göra dessa utflykter tillsammans!
 
Den ena är ju värre än den andra på den här flygfesten, vilka galningar som flyger!
 
Tyvärr tog färden slut för Henkes hoj påväg hem en bit utanför Falun pga att kedjelåstet gick sönder. Någon tidigare ägare har satt dit ett för stort sådant så nu gick det inte längre, tur att han upptäckte det i tid så att inte kedjan hann gå av! Så vi fick åka på min båda två hem och hämta bilen och släpvagnen för att åka tillbaka upp och hämta hondan. Mamma åkte och hämtade Ola hos mormor och morfar så det inte skulle bli så sent för dom, tack snälla mamma! Tack förstås till mormor och morfar som tog hand om Ola åt oss hela dagen!
 
 
Idag, söndag sov vi till kl 11!!! Så himla skönt med rejäl sovmorgon, det händer inte så ofta att jag kan ligga kvar så länge. Blev ju sent igår och man var trött efter en lång dag både i kroppen och knoppen!
Det blev en utflykt till Jädraåsskogarna så Ola fick en promenad och bada lite, jag och Henke käka "lunch" ute. Gott, gott och mysigt!
 
Så nu förstår ni varför detta har varit en kanon helg!
Återigen...tack alla inblandade för en underbar helg!!
Nu ska vi finputsa lite här hemma, för imorgon är det visning på huset igen.
 
Puss och kram
 
 

En kram

Idag har det varit en sån där dag...ni vet en sån där dag då man känner att alla kunder har varit på dåligt humör när dom ringer. Halvtömda sopkärl eller inte tömda alls osv osv.
Det har inte ringt jättemycket idag, så som det kan göra ibland, men de samtal man haft har varit långa och "intensiva".
Har surrat mycket fram och tillbaka med min fina kollega Gunilla idag, som förlorade sin mamma förra veckan väldigt hastigt och oväntat. Dom klurar på vilken musik som ska sjungas/spelas på begravningen... Det är inte lätt att välja för det finns så många fina låtar. Usch, jobbigt att sitta och fundera över sånt och dessutom ska vara trevlig och hjälpsam i telefonen mot kunder!
Vi har även pratat om hur dålig vi tjejer är på att prata med varandra om sånt man tycker är fel eller sånt man går och funderar över. Nej istället pratar vi OM varandra... rätt vanligt fenomen!
 
Nu på eftermiddagen så tänkte jag att jag skulle ge Gunilla en kram innan hon gick hem för dagen, bara för att jag tycker hon kan behöva en...för att hon förtjänar en...för att hon är hon!
Men hon förekom mig!! Hon kom in och gav MIG en kram och sa: du är bra!
Det värmer gott i hjärtat!
Vi människor borde bli bättre på att visa varandra lite kärlek och omtanke eller "bara" säga till någon DU ÄR BRA!
Mera sånt!
JAG ska iallafall försöka bli bättre på det, så det så!
 
Kram till er!

Rekord?

Idag har det varit 522 besökare på hemnet på vårt hus på 7 dagar!! Måste vara lite av ett rekord...
 
Ett till rekord är att jag nu har haft samma hårfärg i över TVÅ ÅR!! Det har nog inte hänt sen jag var i tidiga tonåren tror jag.
Så nu blev det dags att ändra på det, nu har jag varit ljus ganska länge, men börjar tröttna på utväxten! Det ser ganska risigt ut mitt hår just nu och det gillas inte!
 
 
Sagt och gjort...sitter just nu med färg i huvudet och hoppas att det ska bli fint...färgen heter ädel mahogny så det visar sig snart hur rött det blir.
Ovant att vara mörk igen!
Hittade ett par bilder på facebook som är några år gamla, där hårfärgen är lite annorlunda än vad den varit de sista två åren
 
Det här en från 2009 tror jag
Och den nedanför är nog tidigare, 2008 kanske, här var det riktigt rött:
 
Nu ska jag gå och skölja ur färgen, wish me luck! Tänk om det är lila! Eller rosa!! Kanske blir mössa till jobbet imorgon!
 
Bildbevis kommer
 
Kram
 

Visning idag

Idag har det varit första visningen på vårt hus, det känns lite konstigt att det är okända människor hemma och kollar runt i vårt hem när vi inte är hemma.
Det lät på mäklaren som dom var väldigt intresserade, så vi får hålla tummarna
 Vi sitter och letar lägenhet i Hedesunda nu, det verkar inte vara det lättaste det heller, iallafall inte tvåor.
Tänk att byta från vårt stora hus till en liten tvåa...men å andra sidan använder vi inte mer än två rum och kök i huset heller!
Ett stort rum uppe har jag till garderob, smink och hår-rum, lyxigt kan man tycka!
 
Skulle faktiskt vara skönt att bo i lägenhet till vintern så man slipper fundera över hur mycket pellets det ska gå åt... Trodde väl aldrig att jag skulle längta FRÅN ett hus till en lägenhet...
Klart det blir väl hus någongång i framtiden igen, det vill man nog. Det är ju en viss frihet med eget!
Men vi är inte hemma så mycket nu för tiden ändå, jobbar man inte så är vi ute på vift, speciellt på sommarhalvåret.
 
Det är så mycket man vill ha tid och råd att göra medan man kan, så jag hoppas att det är vår tur att få ha lite flyt i livet ett tag nu!
Jag kommer sakna att ha en egen tomt där Henke spexar (läs försöker hoppa med cykeln), men nu får han göra det på nya ställen
 
 
Nu ska jag baka kladdkaka!
Hörs hej
 
 

Bäst att förekomma

eventuella rykten den här gången... vi ska sälja huset!
Om det nu går vill säga, man vet ju aldrig om det är någon som vill ha det! Men försöka ska vi iallafall.
 
Nej inte på grund av att vi ska flytta isär den här gången heller...
Vi ska flytta till Hedesunda! OM vi hittar nånstans att bo där förstås... mycket om och men i detta inlägg...
 
Jag hoppas att det ska gå fort, för nu när man bestämt sig så längtar jag faktiskt tillbaka rätt mycket. Otroligt men sant! Är så glad att Henke vill bo där ute!
Saknar att bara kunna "springa över" till någon på kaffe, när man bor några mil bort så måste det planeras på ett annat sätt.
 
Det jobbiga med allt det här är städningen...första visningen är redan på onsdag! Nu när man börjar rota lite överallt, så kan man ju tro att man aldrig städat! Så mycket skit man hittar på... Känns lite märkligt att det ska snoka omkring en massa okända människor i vårt hem!
Jaja, det är ju bra att man börjat röja och städa innan eventuell flytt.
 
Så nu ni som är nyfikna på hur jag och Henke bor, men som inte vågat sig hit och hälsat på, nu har ni chansen att snoka på bilderna i annonsen.
 
Puss och kram
 
 

Tränat ...

... inför en "riktig" långtur på hoj, den här gången blev det bara ca 70mil, men nånstans måste man ju börja.
 
Gick fint att åka upp i torsdags eftermiddag, fick dock vidrigt ont i magen, begriper inte varför, jag brukar sällan ha ont i magen... Jaja det gick över framåt fredagkvällen. Det bjöds på Tacos när vi kom fram till Långsele, tyvärr tackade jag nej pga kistan, jag som älskar tacos.
Naturligtvis packade vi allting på Henkes hoj, så min fick vara så fin som den är! ;) Men som ni ser är han precis lika glad ändå!
Det verkar ha gått bra för mamma med Ola och kattungarna också, vi får se till att åka och hälsa på ofta nu i början så dom blir vana med varandra.
 
Första stoppet på väg upp blev redan i Lingo där vi käkade burgare, kanske därför magen kurkade ur...
 
Här är ett stopp intill indalsälven, mellan Sundsvall och Bispgården:
 
På Fredagen gjorde vi en liten sväng också, till Sollefteå och tittade oss omkring lite...men då åkte jag bakpå med Henke.
Här är utsikt från skidbacken
 På vägen hem har det regnat och regnat ända ner till Söderhamn där det var strålande solsken.
Som tur var fick jag låna svärmors regnställ så jag slapp bli blöt!
 
Det gäller att ta många bensträckare så kan man åka hur långt som helst
 
Så TACK snälla svärmor och svärfar för denna gång!
Tack till mamma för barnvakt till lilla Ola!
 
Puss och kram
 
 
 

Långtur på hoj

Väntar på att Henke ska komma hem, vi ska ta motorcyklarna och åka upp till Långsele. Ska bli spännande att se hur jobbigt det blir för rumpan att köra så långt, men det ska väl gå bra hoppas jag. Har varit ut till mamma och lämnat Ola, titta så glad kattungarna blev när han kom
Eller okej, inte direkt glada,, ganska skräckslagna, Men efter ett tag blev dom mer nyfikna på honom och lite kaxigare. Jag hoppas verkligen att det ska gå bra!
Innan jag åkte såg dom lite mer avslappnade ut:
Jag återkommer med rapport om hur resan går!
Kram
 
 
 

Underbara Hedesunda

Igår kväll var jag ner på Ön i Hedesunda, det har jag inte varit på flera år nu. Hade en jätte härlig kväll och träffade gamla goa vänner som jag saknar!
Tyvärr fick jag åka ut själv då Henke skulle jobba idag, så jag sov kvar hos mamma, i Linus gamla pojkrum!
Undrar om det är för att jag inte bor där ute längre som jag kan kalla det för underbara Hedesunda, eller om det verkligen är så... Men så här  är det väl för det mesta, man saknar inte kon osv osv...
Kanske saknar jag inte byn i sig, men många av dom som bor där ute.
Nåväl, så här fint åkte vi dit:
Det är alltid mysigt att vara ute på sjön, men en sån här kväll, när solen fortfarande skiner är det ju hur härligt som helst.
Mamma hjälpte kapten Hasse att navigera:
 
Therese och Stisse:
 
Jag knäppte inga kort under kvällen eftersom kameran i telefonen är så kass. Men idag lyckades jag iallafall fånga mammas nya familjemedlemmar, dom små äcklen
Man blir ju inte ett dugg bebissjuk när man ser såna här gobitar!
 
Så återigen: TACK! ALLA inblandande för en underbar kväll! Speciellt till mamma förstås för sovplats och frukost!
 
Va rädda om er och varandra!
Kramar till er
 
 

mariasmening

Livet går vidare! Eller?

RSS 2.0