Härliga helg!

Blev en rolig kväll i Storvik igår, vem hade trott! Det började spöregna när vi närmade oss Storvik, så väl framme stod vi under tak bra länge innan det blev uppehåll så vi kunde spela lite. Självklart vann mitt lag! Inte för att jag bidrog speciellt mycket till det...men ändå! Viktigt!
Efter brännbollen gick vi hem till en Jessica och drack lite cider och pratade skit...mycket trevligt!
Se bara hur glad Christoffer var
Han låg på stort plus igår, eftersom han tänkte planera min 30års fest! Han undrade när det var dags... det var ju typ 5½ år sedan...
Men TACK Christoffer, du gjorde min kväll!!!
 
Från Jessica åkte vill till Granliden, där Madde hade bokat bord, det var väldigt bra mat måste jag säga. Jag åt fläskfilémedaljonger med ädelostsås, champinjoner och klyftpotatis, med tillhörande Staropramen.
Man skrattar alltid när Christoffer är med, förmodligen mer åt honom än med honom, men ändå...roligt har man alltid! Han garvade åt mig när jag beställde en Staropramen till maten...jag undrade naturligtvis varför... Nej inget, jag gillar tjejer som vet vad dom vill ha! Eh...okej!
Så TACK alla inblandade igår för en mycket rolig kväll!! Tack till Madde som tog initiativet till det hela!
 
Idag tog vi hojarna in till Gävle och mötte upp Fredrik, Linus och Tinni för att åka ut till morfar som fyller år i veckan.
Där fick vi väldigt god smörgåstårta, som kära mamma gjort...tror jag och kaffe med götta till också förstås! Så söndagen har varit en kanondag den också! Så glad för alla härliga människor jag har i mitt liv! Nu är det jobb måndag, tisdag, sen har jag lite ledigt. Ska bli skönt
Här kommer lite bilder från mormor och morfar:
 
Ebba, visar upp sin klänning som förövrigt Malin hade när hon var liten, måste vara väldigt bra kvalité då den har hållit så länge!
Mamma, Fredrik, Henke och Eva:
 
Morfar:
Therese och Josefine:
Vackra rosor:

Fredagkväll

Det blev en liten sväng igår kväll, alldeles lagom. Vi tog med oss en termos kaffe och lite fikabröd. Stannade till utanför Torsåker och tittade på ett gammalt kalkbrott och fikade i kvällssolen
 
 
Mycket mysig fredagkväll!
 
Idag ska jag till Storvik och spela brännboll...få se hur det går
 
Ha en härlig lördag!
Kram

Fredag,

löningsdag, varmt ute, kan det bli mycket bättre? Idag är en bättre dag än igår, tack och lov! Har jobbat ensam sista timmen då de andra slutar tidigare under sommarmånaderna. Tänk om jag får det lika nästa sommar! Hoppas hoppas! Idag fick jag fina mamma på besök på jobbet, så nu har hon sett var jag sitter. Hon ska hämta kattungar i helgen, ska bli roligt att få se dom sen och fota förstås och lägga ut här på bloggen!
Ikväll blir det nog en sväng med kärleken och Linus på motorcyklarna. Om nu vädret håller i sig... Få se åt vilket håll det bär iväg den här gången. Det lär ni ju bli varse eftersom jag plågar er med en massa bilder :)
Hoppas ni får en härlig helg! Det tänker jag ha!

Kram

På dåligt

humör ikväll, inte roligt. Varför blir det så ibland? Det bara kommer liksom, svårt att styra det där... kanske är ett kvinnligt fenomen...skulle kunna tro det!
Kan hända det beror på alla tråkiga samtal man haft under dagen...annars har ju dagen varit bra liksom. Slutade ju till och med tidigare också!
Äh jag skyller på de elaka kunderna som ringt idag, som tycker att det är mitt fel att det är flugor och larver och rävar kring deras soptunnor. Som tycker att det är mitt fel att dom ska behöva betala för att slippa lukten i tunnan. Som tycker att det är mitt fel att dom ska behöva fylla i en jävla blankett för att dom ska flytta!
 
Så måste det vara! Jaja det går ju över snart, så blir jag som vanligt igen, iallafall lite mindre grinig...
 
Vi tar något roligare istället...har haft Ola med mig på kontoret en stund idag:
 
Igår blev det en liten runda med hojarna kring Gävles byar
 
 
Hoppas att humöret ska lätta lite...
 
Puss och kram
 

Matinspiration

Funderar mer och mer på det här med att köpa färdiga matkassar varje vecka! Är så trött på att försöka komma på vad man ska äta! Det blir samma, samma känns det som...
Tänk vad skönt att åka till affären, hämta sina kassar och betala, i ligger ingredienser till 5st maträtter och recept, bara att åka hem och laga mat!
Nackdelen är väl om det är mat man inte gillar...men det är ju inte så mycket.
Tycker inte att det verkar vara särskilt dyrt heller faktiskt.

Vad tror ni? Någon som har provat? Eller kan man be er trogna läsare om recept och inspiration?
Jag vet ju att du Monica är grym på det här med matlagning :) Kan du delge oss några goda recept?

Kram

Summa sumarum

av helgen följer här...
Lördagen bestod förstås av motorcykelåkning, Henke var ju såklart taggad att prova nyförvärvet. Det blev 20mil, tillsammans med Linus. Vi skulle fika på ett café i Torsång som är vida känt av bikers, men det var kö ända ut på trottoaren så vi åkte vidare. Så istället för en god smörgås på caféet blev det sibylla i Falun, det gick ju det också.
Sen blev det en kaffe och kaka på ett litet sommarcafé mellan Enviken och Svärdsjö.
Här kommer lite bilder från lördagen:
 
Idag, söndag blev det en liten tur också, ut till bästa mamsen där vi fick lunch och fika. Linus och Henke fortsatte en sväng till medan jag åkte hem till Ola och gick en svettig promenad istället.
 
Just nu inväntar jag dom två som tydligen är hungriga, så jag lär pysa iväg till affären och inhandla lite käk!
Hoppas ni haft en lika fin helg som jag!
Kram

Läskig värmlänning!

Igår åkte vi direkt efter jobbet ner till Karlstad för att byta CBRen mot en Africa Twin. Det var ganska jobbigt tycker jag...vi var hemma runt ett på natten, jag var så himla trött så jag var nog inget vidare sällskap i bilen.
När vi väl kom fram till snubben som hade hondan, klev det ut en storväxt karl, slätrakad i huvudet, han såg ut som tagen direkt ur någon Beck eller Wallander film! Då menar jag inte att han skulle ha spelat polis...om man säger... nja han såg inte speciellt sympatisk ut. Jag som trodde att alla värmlänningar var och såg ut som Bengt Alsterlind, ni vet han i Hajk! Haj och välkommen ti Hajk! Idag ska vi tala om rör och inte vicka rör som hälst utan negrör!
Jaja, ack vad jag bedrog mig!
Han verkade rätt skeptisk till bytet, men det blev så ändå, så nu kära familj (speciellt Tinni) nu är olyckshojen borta från familjen!
Nu står det en stor, men ofarlig honda i garaget istället
 
Jag hade lite tråkigt i bilen påväg ner till Värmland så jag testade lite olika kameror i telefonen...med olika resultat:
 
Lättroad? Ja kanske lite...
Idag är det strålande solsken, det betyder motorcykelåkning!
 
Kärlek till er! ♥

20 juli

Blir dåligt bloggat IGEN nu...har inte haft ork att sitta vid datorn på kvällarna.
När vädret har tillåtit har vi tagit en sväng på motorcyklarna så fort vi kommit hem efter jobbet. Igår blev det en sväng på ca 15mil! Ikväll ska vi åka ner till Karlstad och byta Henkes/Fredriks hoj mot en som går lite saktare... Men kanske mer bekväm att köra långt på! CBRen är väl liksom inte den optimala hojen att åka på "tur" med...men dock rolig att köra fort på!

Härom dagen ringde jag upp en vän vars son ligger på sjukhuset, nersövd och intuberad. Usch vad tragiskt! Jag håller alla tummar och tår jag har för att allt ska gå vägen och bli bra igen! Mina tankar finns hos dig!
Det känns skönt att vi fick pratas vid lite och att jag fick ställa lite frågor, jag är ju inte så förtjust i att lyssna på "rykten".

Var rädda om er och varandra!
Kram

Hojåkning & hundutställning

Så var första arbetsdagen avklarad efter 3 veckors ledighet, det känns som jag varit borta jättelänge!
Gick rätt bra tycker jag, skönt att se att allt var sig likt, inte hade jag glömt bort hur man gör heller!
Helgen gick med en väldig fart, därför har jag inte hunnit/orkat blogga något förrän nu, förkylningen hänger med fortfarande också, envis sate...
I fredags, efter att Henke kommit hem från jobbet, åkte vi ut till Hedesunda en liten sväng för att se om Perra var hemma då han fyllde år fredag den 13e.
Det var han dock inte så vi åkte till mamma och fikade lite istället. Just ja...jag skulle ju ringa till Perra och säga grattis istället, med det glömde jag! Grattis fina kusin! Puss på dig!
På väg hem från byn, smsade Linus att han hade sjuk hojabstinens så vi bestämde att vi skulle göra en rajd på lördagen. Sagt och gjort, så blev det!
Henke fick köra hela svängen, jag var ju inte så pigg direkt, satt och snorade och hostade i hjälmen. Tror inte han hade så mycket emot att köra heller...med tanke på det nytagna körkortet!
Det blev en tripp till Alfta där vi lunchade på nån pizzeria.
Sen blev det plötsligt brådis hem, jag skulle vara i Högbo kl 15 för att göra iordning för hundutställningen på Söndagen.
Så fort hem, bytte kläder, hoppade in i bilen och iväg och mötte Lillemor!
Det blev inte många knop när jag kom hem, Henke lagade lite god mat, sen blev det bara vila.
 
På söndagen ringde klockan 05.30, helt vansinnigt kan man tycka, sista dagen innan man ska börja jobba! Jaja, jag behövde träna på att kliva upp i ottan.
Så det var förstås full huggning där på utställningen från 06.45 tills jag kom hem runt halv sex - sex på kvällen.
Roligt att se några fina hundar, labradorerna i synnerhet förstås, träffa några gamla kändisar är alltid trevligt! Steka hamburgare hör väl kanske inte till favoritsysselsättningarna, med det gick ju det också!
Har tyvärr inga bra bilder från utställningen då jag inte hade någon kamera med mig, bara telefonen och den har inte den bästa kameran, speciellt inte när ljuset är dåligt.
Men här är en bild iallafall på Yvonnes fina uppfödargrupp
 
Lägger ut en bild från BIS-finalen också, även om den också är ganska dålig...
 
Nu vill jag bli FRISK!!!
 
Kärlek till er! ♥
 

Skämt eller?

Alltså på riktigt! Vad är det frågan om? Det är mitten av Juli och det är typ 15grader ute... Var är sommaren?
Jag sitter och drömmer mig bort till värmen och solen.
Tittar på lite bilder från Egypten när vi var där och firade julen 2010, det gör att jag blir sjukt sugen på att göra en resa igen...
 
 
Om man ändå hade obegränsat med pengar...
 
Ja, ja vad är väl en bal på slottet...
Det är bara att gilla läget, hemma i kalla Sverige, förkyld, med alldeles för lite pengar på banken!
Bitter? Ja lite...
Puss på er! ♥
 
 

Jajamen!

För inte allt för längesedan sa Henke: Jag tänker inte ta något mc-kort i år heller! Nej, jag blir bara stressad och känner mig tvungen att sitta och plugga, jag har inget läshuvud...
Men så för ett par månader sen så satte han fart med "pluggandet", passade på när han ändå var borta i en vecka i Södertälje på kurs. Satt upp tid för teoriprovet den 11juni, klarade det på första försöket! (inget läshuvud sa du?) Samma dag han kom hem från provet (tror jag) var han in och bokade tid för förarprovet också. Han fick tid precis 1månad efter, 11juli... Han har tränat lite krypkörning, 2gånger i Gävle på och 2gånger på en plan här i Järbo. Eftersom vädret inte var det bästa idag och jag inte är ett dugg pigg pga förkylningen så tog vi kawan på släpvagn till Rörberg där provet är. Tror vi var lika nervösa båda två! Det gick som en dans, manöverproven och bromsproven, så han höll nerverna i schack!
Sen blev det då dags att åka ut i trafiken, jag körde hojen till Valbo där dom skulle utgå ifrån. Han åkte iväg som nummer 2, dom var bara borta i ca 10-15minuter! Så när jag såg att dom kom tillbaka, tänkte jag, vad har han gjort nu då, eftersom han inte får köra mer!
Dom parkerade, jag väntade ett tag innan jag gick fram till dom...
Han hade klarat det!!! Vilken lycka!! Jag vet ju att han är jätteduktig att köra, men man vet ju aldrig vad dom hittar på...
Så nu är det bara att vänta till CBRen blir besiktigad så har vi en varsin att åka på!
Grattis bästa älskling!

Innan jag dör...

Har börjat fundera på vad man gör av livet egentligen... Dagarna bara går, där med även åren och fort går det också! Jag är lite rädd att man bara "slösar bort" dagarna på nåt sätt, begriper inte riktigt själv vad jag menar men...
Så jag klurar på att göra en lista på saker jag vill göra, uppleva, se och uppnå innan jag dör.
Jag tror på konceptet att ha mål här i livet, stora som små.
Har bara en sak som står på plats nummer 1, resten har det inte så stor betydelse vilken plats det kommer på.
 
Nr 1 - Gifta mig med Henke
        - Hoppa fallskärm
        - Springa 5km på 30 minuter
        - Bo på ett fint litet ställe utan grannar och i närheten av vatten
        - Köra motorcykel med knäskrap
        - Åka på hojsemester till Norge
        - Åka till Skottland
        - Åka till Island
        - Åka till någon delstat i USA
        - Gå ner 20kg i vikt
        - Hitta tillbaka till min självkänsla (den har krympit)
        
Well...det var några av sakerna på listan, ska jobba vidare på den!
Det är ju inte direkt ouppnåeliga saker tycker jag... Det är väl "bara" till att börja spara pengar!
Tänkte att det kanske på nåt vis blir lättare att ta tag i saker om jag sätter det på print också!
 
Vad har ni läsare för mål här i livet? Vad har ni på er önskelista? Kom igen och inspirera nu!
 
Kärlek till er! ♥
 
 
 

Sjuk igen?

Hur är det möjligt? Jag börjar bli förkyld igen! Vad är det för fel? Igår kändes allt bra, jag cyklade 8.5km, tänkte komma igång igen efter den förra förkylningen! Hostan har inte gett med sig riktigt, men det har ju känts okej i kroppen! Men nu på morgonen så kände jag mig risig igen. Tungt i bröstet, ont i kroppen, i huvudet, allmänt hängig! Jaja man får väl va glad att det kommer nu och inte nästa vecka när jag börjar jobba igen. Får försöka kurera mig nu!

Min fantastiska mormor 77år idag

Vi varit och firat vår härliga mormor som fyller 77år idag!
Hon är så snygg tycker jag
Tur man har bra gener att brås på! Här är mamma och mormor:
Mormor och morfar har en jättehärlig trädgård med små oaser lite överallt, begriper inte hur dom lyckas med alla sina olika blommor!
 
Mormor har alltid varit lite av en mentor för mig då det är hennes förtjänst att jag blivit så intresserad av labradoren. Vi har alltid haft en speciell relation ända sedan jag var liten och jag har i stort sätt bott där uppe när hon har haft valpkullar.
Även om vi båda lagt uppfödningen på hyllan så finns intresset ändå kvar och ingen av oss vill inte vara utan labrador någonsin! Jag är helt övertygad om att det är hundarna som håller igång både mormor och morfar och att det är därför dom fortfarande är så fräscha! Det är lätt att glömma bort att dom faktiskt är 77 och 79år...
 
Här är en bild på mig och Ola från idag som Henke tagit:
 
Ikväll skulle jag följt med Henke till Gävle för att träna konbana, men stannade hemma med förbannad mensvärk! Stackarn fick lasta hojen på släpvagnen och åka själv...fast Linus följde med tack och lov så han åteminstone har sällskap där borta!
Kul fredagkväll... äh det går över till imorgon!
 
Kärlek till er alla ♥

Övningskörning

Henke drog just iväg på min hoj för att träna krypkörning... på bakhjulet... ja alltså han ska inte träna på krypkörning på bakhjulet utan han drog hemifrån på bakhjulet... Det kallar jag övningskörning!

Ville du hjälpa till sa du?!

Började den här dagen lika som igår fast utan Malin... Gick 5,5km rundan med Ola i solskenet. Han blev rätt varm så vi tog bilen och åkte iväg så han fick bada lite.
Sen blev det lunch på verandan, i form av en smarrig pastasallad!
Nu har jag ägnat mig åt lite solning på baksidan medan Henke svalkar sig i garaget
Ola håller sig också i skuggan... själv svalkar jag mig med det här:
Honungsmelon och jordgubbar!!
 
Men snart är det dags att duscha av sig lite och göra mig iordning, ska åka till Lillemor på möte angående hundutställningen i Högbo nästa helg. Någon frivillig som kan tänka sig att hjälpa till lite kanske??
Inte det? Nähä! Har ju frågat rätt många vid det här laget...det är inte det lättaste att hitta någon som vill hjälpa till mitt i semestertider!
 
Kram på er!

Lata dagar

Känns som man inte gör så mycket om dagarna...men det är väl så semester ska vara.
Vi umgås, äter gott, är ute med hunden åker lite motorcykel.
Igår var vi till Täby en sväng och köpte lite delar till CBRen som Henke håller på att bygga ihop.
Idag har han provkört den också så det går framåt!
Själv har jag bara provsuttit den i garaget:
Nu är dock tanken lackad i mattsvart, det kommer fler bilder jag lovar.
Få se om jag vågar provköra den nångång.
Igår passade jag på att åka en sväng på min hoj medan Henke ändå va i garaget och skruvade.
Åkte en omväg till Hedesunda, tände ett ljus vid graven, sen till mor en snabbis och sen till Eva och fick lite kaffe.
Eva skulle ut och övningsköra med Lars så jag passade på och fick sällskap en bit på väg hem.
Så här cool är Eva på sin Black Widow:
 
Vi har väl inte gjort så mycket idag heller...började med en promenad med Malin 5,5km. Varit en sväng till Gävle och in på Lingvalls Motor och biltema, Henke har skruvat mera och jag har tvättat lite. Nu på kvällskvisten har vi varit och käkat pizza i Kungsgården. Som sagt...lata dagar! Men sköna dagar!
 
Kramar
 
 

mariasmening

Livet går vidare! Eller?

RSS 2.0