Social dag idag

Vi skulle åka till Ockelbo idag för att titta lite på marknaden, det var bara skitväder på förmiddagen så Ola fick följa med för att ligga i bilen. Väl i Ockelbo, betalade 40kr för att parkera, kom solen! Den gassade på rätt ordenligt så vi vände och åkte hem igen. Gick helt enkelt inte att lämna någon hund i bilen i den värmen.
Så det blev en sväng med hojen istället tillsammans med Christoffer (som för övrigt gifte sig igår!!!) Känns som om alla helt plötsligt gifter sig innan oss...
Vi åkte iallafall till Storvik och hälsade på Henkes kollega och Christoffers träningskompis Bobbo, ja han heter väl egentligen Andreas tror jag.
Vi åkte sen vidare mot Torsåker och stannade till i Gammelstilla för att köpa glass, Christoffer fortsatte hemåt för att städa inför kvällen.
Då ringer Linus, som också var sugen att åka lite motorcykel, så vi mötte upp honom i Årsunda och sen följde han med hem till Järbo.
Roligt var att han stannade kvar tills nyss! Vi åt grillade burgare och rotfrukter i ugn och till efterrätt bjöds det på rabarberpaj!
På kvällskvisten fick vi även besök av min gamla kollega Tommy och hans sambo Madde (som för övrigt är min efterträdare på SITA), som stannade och fikade med oss.
Tommy blev lite ledsen då Ola inte ville prata med honom...han är inne i en "fjollperiod" just nu, så vissa karlar gillar han inte. Det gick som tur var över till slut och dom blev kompisar
 
Sen var vi ut och cyklade en liten sväng med Ola och visade Linus Järbo. Henke har ju byggt en "springer" till cykeln, dom är ju rätt dyra att köpa... Men så klart min händiga karl svetsar ihop en själv:
Snyggt gjort tycker jag och väldigt funktionell också!
 
Nej nu lär jag sluta skriva för vi har besök igen... av Bobbo och Tony
 
Puss och kram
 

Inte mycket

blir det skrivet när man har semester inte...
Ska visa lite bilder från vår tripp till norrland i början på veckan. I måndags åkte vi uppåt Långsele för att hälsa på Ann Marie och Mats (Henkes föräldrar). Blev lite spontant bestämt så där mitt på dagen att vi skulle åka, egentligen hade vi tänkt ta hojen upp i år... Men vi blev så trött på vädret så vi tog bilen istället, man kan ju lika gärna åka bil några timmar när det bara regnar.
Henke ville visa en fin hängbro i Långsele, som han stolt berättade att han cyklat över en gång (han är sjukt höjdrädd) Tur att han och Ola håller handen:
 
På tisdagen åkte vi till Hammarstrand för att hälsa på Elizabeth och Patrik, det händer inte så ofta nu för tiden. Där bjöds på god mat och trevlig pratstund.
Här är lite bilder från Hammarstrand:
Jag har ju liksom bott i Hammarstrand i 1½år men inte besökt döda fallet...dåligt? Ja kanske lite då... men nu har jag gjort det iallafall!
 
Det var en liten del av semestern... det kommer mera!
Kramar
 

Midsommarafton 2012

Tycker det blev en superdag igår! God mat, helt underbart väder och det bästa av allt härligt sällskap!
Jag letade fram en jätte gammal klänning, den är verkligen flera år gammal, men funkar ännu tycker jag
 
Mamma kom först upp, sen strax efter kom Malin och Kalle, därefter kom Linus på motorcykel.
Vi käkade, frestelse, köttbullar, lax, sill, ägg m.m som hör midsommar till, så himla gott!
Senare på eftermiddagen kom Perra, Love, Sara och Sebban också upp och joinade oss, vi kastade lite kubb, sen grillade vi på kvällen. Låter bilderna tala för sig själva:
 
 
 
Tja...det var lite av midsommaraftonen i Järbo det...
Det är så skönt att ha den här härliga verandan att flytta in på när det börjar bli kyligt ute.
 
Hoppas på en skön dag idag också, trots att solen verkar lysa med sin frånvaro
 
Kram till er där ute!
 

Det blev...

...en rätt bra dag idag trots allt!
Fixat och donat lite hemma på förmiddagen innan jag åkte ut till Hedesunda. Åkte förstås ner till kyrkan och satte lite blommor vid graven (eller heter det gravarna?) och tände ett ljus.
Från "körgårn" åkte jag till Maggan som jag inte hängt med på jättelänge, så roligt att träffas över en kaffe igen. Snacket är fortfarande det samma ;)
 
Efter Maggan åkte jag ner till Ölbo för att träffa Simon, som jag nog inte träffat på 1 ½ år, så det var också hur skönt som helst att se att han är sig lik än... Fick även träffa de andra bröderna Martinelle, Rickard och Filip, alltid lika roligt! Tycker så mycket om alla dom här grabbarna! Det finns en liten bit av Klas i dom allihopa...
Så här snygga blev vi på bild när brödernas syster Ingrid fotade oss:
Från vänster: Filip, jag, Rickard & Simon
 
Nu hoppas jag att det inte går lika lång tid till nästa gång jag träffar allihopa igen!
 
Sen åkte jag hem till kärleken och fick lite mat i magen:
Korv är aldrig fel!! Självklart med tillhörande öl och en (som vanligt) "fotomin" som bara Henke kan få till:
 
Sen har jag fixat janssons frestelse och tårtan till imorgon, just ja...jag håller på att tvätta också!
Fick en skön bild på Tarzan i soffan på verandan nyss:
Önskar ibland att jag var lika bra på att njuta av livet som katter är!
 
Puss och kram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

3 år av saknad

Idag den 21juni 2012 är det 3 år sedan du försvann från oss Klas! Saknaden blir inte mindre med åren, men minnena är de samma.
Nu mera tänker jag mer på de roliga minnena och de glada stunderna än på det tragiska. Du finns fortfarande i mina tankar varje dag, flera gånger om dagen. Det känns fortfarande overkligt att du är borta, det går bara inte att ta in ordentligt. Men det kanske är ett sätt att skydda sig på...
Klart vi ses igen någon gång, men det känns alldeles för långt borta!
Imorgon är det midsommarafton, då skulle vi ju varit tillsammans, precis som julafton och alla andra högtider.  Vi hade alltid så roligt ihop, du livade upp vart du än var.
Jag saknar dig så mycket så det gör ont, ibland känns det som jag ska gå sönder!
 
Puss och kram älskade lillebror, själsfrände, min beskyddare och bästa vän, hälsa pappa!
 

Jippiiiiey!

En jäkla bra dag idag måste jag säga!
Jag jobbade sista dagen på ett tag, så nu har jag semester i tre veckor, ska bli skönt med lite ledigt!
Men kanske det bästa.... jag fick förlängt mitt vikariat på jobbet! Så nu har jag jobb åtminstone året ut!! Känns så himla skönt, nu slipper man oroa sig på ett tag igen.
Just ja, en sak till som varit bra idag...fick hostmedicin utskrivet som jag var och hämtade ut. Nu ska jag bli av med skiten en gång för alla!
Kanske man kan få sova i natt.
Imorgon ska jag nog åka ut till Hedesunda en sväng till kyrkan och filosofera lite... Sen är det väl dags att förbereda lite inför midsommarafton.
Ska göra lite fint i lillstugan åt Perra så han kan sova gott där ute. Baka tårta, städa lite, kanske till och med fixar jansson imorgon så är det gjort. Det funkar väl att bara värma på den på fredag?
 
Tjingeling

Klimatförändringar?

Hör börjat fundera mer och mer över vad som händer med människors tänk och förnuft under årens lopp! Jag tycker att mentaliteten blir hårdare och hårdare. Folk blir mer och mer otrevliga!
Man får ju höra en hel del otrevligheter när man sitter i en kundtjänst. Te x frågar folk om vi har sån empati för människor att vi anställer människor utan ben, eftersom chauffören inte kan kliva ur bilen och vända på kärlet istället för att åka därifrån... Hon har ju nämligen legat sjuk i förkylning, så HON kunde ju inte gå ut och vända på kärlet.
Som chaufför kan det ju bli ganska många gånger att kliva ur bilen under en dag och tydliga restriktioner har angivits för hur kärlen ska stå...

Eller en annan kund som ringer in och skriker " VAD FAN ÄR DET FÖR JÄVLA FASCIST METODER??!!"
När jag förklarat för honom att man måste skicka in en flyttanmälan då man säljer huset...för att slippa få fler fakturor för sophämtningen... Mycket jobbigt!?!

I trafiken tycker jag också att folk blir värre och värre! Hänsyn och sunt förnuft är inget man ser ofta av nu för tiden... Pappa sa alltid "tänk att alla andra är idioter ute i trafiken" då menade han oftast när jag kör motorcykel. Han hade så rätt! Men ibland hjälper det inte hur försiktig och hänsynsfull man själv är.

Jag undrar varför det blir så här...värre och värre liksom... Har det med politik att göra? Eller klimatet? Blir vi mer och mer missnöjda med tillvaron?

Vad ska till för att vi ska bli mer nöjda? Mer solsken? Längre semester? Högre löner?

Etik och moral...vad betyder det?

Två dagar

kvar, nu är det count down på hög nivå! Har tagit en dag extra ledigt denna vecka pga av att på torsdag den 21juni är det års-dagen då Klas rycktes ifrån oss. Tre långa år har gått sen den hemska natten...
Eftersom olyckan inträffade på natten efter midsommardagen så är det svårt att inte ha den som årsdag. Jag ska försöka ha det faktiska datumet istället, annars blir det lätt TVÅ årsdagar... och det har jag ingen lust med!

Det är sjukt mycket att göra på jobbet just nu, så dagarna går fort!


Det märks att det är semestertider och att jag var hemma och var sjuk i tre dagar förra veckan.
Men man ska inte klaga! Bättre att ha lite för mycket att göra än tvärtom!

Har inte vågat göra kontoret så personligt ännu då jag inte vet riktigt hur länge jag blir kvar. Blir jag bara där till i augusti så har jag ingen större lust att "pynta".
Så här ser det ut på mitt skrivbord:



Dags att gå ner i källaren och slänga i en maskin tvätt!

Kramar till er!

Sköna söndag

Han är en kontrasternas man min Henke, ena sekunden är han i garaget och skruvar ihop en motorcykel, sen är han ute och åker enduro i skogen, för att sen komma hem och plantera blommor och klippa häcken.
Men det är väl en av anledningarna till att jag tycker så mycket om honom... han är inte direkt som alla andra!







En liten del av mig hoppas att den aldrig startar... olyckshojen! Men, men hur höga är oddsen att den ska gå ikull ännu en gång?

Man kan väl säga att vi fått vår beskärda del idag både jag och Henke. Jag har varit och gjort av med pengar i Valbo, Henke har varit i garaget och ute och kört enduro. Sen har vi gjort lite fint i trädgården och hängt lite tillsammans på verandan!
Med andra ord...skön söndag!

Lägger ut en fin bild på Ola i soffan på verandan också:



Kramar till er!

Shopping!

Försökt sova sittandes i natt men det gick så där! Blev några timmars sömn på morgon/förmiddagen iallafall, så förbannat tråkigt att hosta och alltid är det värst på nätterna.
Men nu har jag 3 dagars arbete att se fram emot sen har jag semester! Får hoppas att jag åteminstone slipper hosta kunderna i örat!
Idag har jag varit till Valbo och shoppat lite till oss alla, dvs Ola, Henke och mig.
Ola fick en säck hundmat från Jennys Hund och Katt, Henke fick en superfin skjorta från Carlings som skulle vara fin till midsommar tänkte jag. Det tyckte inte Henke, han gillade inte färgerna...
Så synd då att JAG fick en skjorta... jag älskar nämligen färgerna i den, så it's a keeper:



Den här gråa t-shirten köpte jag till mig:



Snygg passform och lagom rock ´n roll för min smak!

Köpte även ett par örhängen som jag tänkte ha i midsommar, som jag också tycker är rock ´n roll:



Shopping piggar ju alltid upp i tillvaron lite! Blev dock trött av den lilla turen så nu ska jag vila lite så jag orkar laga lite mat sen.

Just ja... sa jag att jag bara har TRE dagar kvar till semester? Ja det gjorde jag men jag sa det igen! Moahahaha!

Kram

Sover...

och sover och sover. Kroppen känns tung och trött, men det kanske är bra att sova bort förkylningen!
Ska visa några bilder på hur Ola brukar ligga när han sover, jag har ju haft några hundar som gärna vill sova i sängen...men UNDER sängen??!!


Oj dammråttorna syns... får väl bjuda på det då!
Så här ligger han en stund, innan hela han ålar in:


Jag vet inte varför han promt ska ligga under sängen...så här ligger han på nätterna också. Kanske måste fråga Elizabeth om hon har någon förklaring

Han har många roliga liggställningar, även i soffan



Ibland smyyyger han upp huuuur smidigt som helst upp i sängen, men bara på Henkes sida av någon anledning:



Här har han gått ut på verandan och lagt sig i soffan



Tja det var lite om Olas sovvanor det...

Nu ska jag dricka kaffe med min kärlek och min bästa vän!

Puss och kram

Så hände det...

som inte skulle hända! Jag är sjuuuuk!! Kunde inte hålla mig resistent mot Henkes virus tydligen, har försökt och försökt att mota skiten men nu gick det inte längre!
Blir så trött! Jag vill verkligen INTE vara sjuk nu! Vaknade i natt av att jag frös som en tok och hade värk i kroppen...
Nåväl frisk blir man ju förr eller senare!
Igår var jag ut till Kubbo utanför Gävle och hälsade på hos Lillemor, träffade gamla bekanta i SSRK (svenska spaniel och retriever klubben) Ska vara med i utställningskommittén igen, det var några år sedan jag slutade nu, men det känns roligt att vara tillbaka igen! Mest roligt att "komma in i gänget" igen.

Blir inte många knop idag, åkte ut en sväng för att släppa Ola i skogen så han skulle få rasa av sig lite. Han uppskattar inte heller när vi är sjuka.
Påväg hem träffade jag på den här lilla krabaten som gick och filosoferade efter vägen:


Rävungar är ju så orädda och nyfikna så man kan gå dom så nära! Sååå söt!

Ska nu försöka kurera mig så jag blir frisk fort, skulle behöva fixa lite här hemma inför midsommar ifall vi får några nattgäster.

På återskrivande!
Kram

Igår

åkte jag till Gysinge för att kolla läget på årets marknad. Det var precis som vanligt, en massa onödigt junk fast mycket mindre än tidigare tycker jag.
De första jag ser när jag kommer dit är min gamla vapendragare Maggan, så jag gick mest och pratade med henne istället för att titta så noga på vad som fanns.
Jätteroligt att träffa henne igen!
Sen åkte jag vidare mot Hedesunda och tog en kaffe med Eva med tillhörande pratstund. Har lovat mig själv på att bli bättre på att hälsa på mina vänner!
Från Eva åkte jag till kusin Perra och drack mer kaffe, vi har inte träffats på huuur länge som helst. Jag blev kvar längre än det var tänkt och hängde med honom. Vi åkte ner till mamma och köpte hennes åkgräsklippare så Perra fick något att göra när jag åkte därifrån.
Så sammanfattningsvis kan jag skriva att jag hade en fin dag igår, men lämnade stackars sjuka sambon i sticket som låg hemma och väntade på att jag skulle komma hem med hostmedicin! Förlåt älskling!!
Idag är en ny spännande dag, jag väntar och väntar på ett glatt besked!
Lycka till nu!

Puss och kram

Det blir sällan som man tänkt sig

Vi åkte ju som bekant till Härnösand i morse på hundutställning. Klockan ringde 4.30! Underbart skönt en lördag!
Det gick som förväntat ungefär, han fick excellent men blev utan ck. Nu ska jag inte anmäla honom nå mer innan han växt färdigt, han behöver lite mer massa lillpojken!
Elizabeth och Patrik kom till Härnösand för att träffa oss, eller mest Ola kanske, men oss fick dom träffa på köpet så att säga.
Passade på att be Elizabeth att visa Ola då hon ju är van med honom sen han var liten. Tack snälla El-beth för hjälpen! Du är guld!!



Jobbigt att vara ung labrador med massor av energi att försöka koncentrera sig på uppgiften! Här står han dock stilla i en microsekund iallafall.

Efter Härnösand skulle vi ju till Långsele för att sova hos Henkes föräldrar och sen åka till Sundsvall på utställning imorgon. Så blev inte fallet!
Eftersom Henke är så förkyld och har hostan från h-vetet så åkte vi hem till Järbo igen.
Måste erkänna att det var skönt att komma hem igen!
Vi får göra en ny resa uppöver när Henke frisknat till...

På hemresan stannade vi till och lät Ola få bada lite


Han var iallafall rejält trött efter dagens bravader


Nej som sagt, nu får vi nöja oss ett tag framöver med att fortsätta hålla honom i trim och träna eftersök och apportering och lägga utställningarna på hyllan.
Kul var det iallafall att träffa Elizabeth idag, det händer allt för sällan nu för tiden, av ganska förklarliga skäl förstås, vi bor liksom med ca 35mil mellan oss...

Kramar från mig!

Nya bravader på gång!

I helgen ska vi ut på turné igen, jag Henke och Ola. Tidigt imorgon lördag åker vi till Härnösand på utställning, för att sen åka ner till Långsele och hälsa på svärmor och svärfar.
På söndag morgon åker vi ner till Sundsvall på nästa utställning innan vi åker hem igen.
Få se hur det går den här gången för lill-Ola, han ser just nu ut som en långbent tonåring, så förväntningarna är inte så höga denna gång heller.
Man kan ju alltid hoppas på bättre väder än sist... Vet inte om det ser speciellt lovande ut men...
Tur att Ola är världens vackraste hund i våra ögon oavsett vad domarna tycker!

Sen är det bara 8 arbetsdagar kvar till semester!

6 juni

Man tappar väl läsare på det här viset...blogga en gång i veckan! Kanske har jag inget mer att säga? Jooo alltid finns det väl nya topics?
Haft en fin dag idag iallafall, kan ju alltid berätta om den!
Två härliga promenader har jag och Ola gjort, en i spöregn och en i solsken, det gäller att altenera sig!
Vi har varit till Biltema och Jula, köpt nya däck till min cykel och en ny bredare sadel så nästan hela röven får plats.
Provade en snygg keps och en hjälm, har bildbevis på det men det går tyvärr inte att lägga ut dom här!
Däremot kan ni få se mina nya skor som jag fick igår:


Är så himla nöjd! Det går hur lätt som helst att ta sig fram i dom, bra för självkänslan att känna sig "lätt på foten" höhöhöhö

Hann med en trip till mamma på eftermiddagen också, där Fredrik, Tinni och Linus var redan. Vi hade turen att bli bjuden på mat (i vanlig ordning), värsta buffén blev det!

Ikväll har vi haft besök av Jessika, mycket trevligt! Hon hade med sig en varsin bakelse till mig och Henke. Kändes jättebra att trycka i sig den när hon själv är så ståndaktig och inte äter socker! Ännu bättre kändes det när jag precis berättat om hur illa jag mår över min kropp nu för tiden och att jag ska försöka ta tag i det!
Nåväl det var en mycket god nationaldagsbakelse! Tack snälla Jessika för den!
Promenaden på en timme jag gjorde innan fikat känns liksom smått förgäves, eller kanske man ska vända på det? Tur att jag hade gått en timme så jag kunde äta bakelse med gott samvete?

Söta kramar till er!

mariasmening

Livet går vidare! Eller?

RSS 2.0